top of page

Bikefitting

 

Wat is bikefitting?

Bij een bikefit synchroniseren we fiets en fietser zodat de fietser zo soepel mogelijk beweegt op de fiets. De ideale fietspositie wordt bepaald door de mogelijkheden van uw lichaam waardoor de deze steeds een compromis is en individueel.

Hoe gaan we te werk?

Kennismakingsgesprek

We luisteren naar je verhaal en toetsen doelstellingen af. We bespreken eventuele problemen en peilen naar je blessure geschiedenis.

Analyse van de huidige fietspositie

Met behulp van videoanalyse breng ik jouw huidige fietspositie in kaart. Er wordt gekeken hoe stabiel je op het zadel zit, jouw positie op het zadel en jouw trapbeweging en de statische positie op de fiets.

Lichaamsscreening

Bij de lichaamsanalyse meten we het lichaam op en detecteren we lichamelijke asymmetrie. Daarna testen we de kromming van de rug, flexibiliteit van de borst en beweeglijkheid van benen, voeten en heupen. Aan de hand van de lichaamsanalyse wordt er een basisrapport opgesteld voor de afstelling van uw fiets.

Afstelling schoenplaatjes

Op basis van de voetmeting wordt je schoen afgesteld. De schoenplaatjes worden zo geplaatst dat voet- en enkelpijn worden vermeden.

Aanpassing fietspositie

Aan de hand van het basisrapport wordt er een eerste aanpassing gedaan gevolgd door een videoanalyse.  Zowel de statische als dynamische positie op de fiets worden onder de loep genomen. Stap voor stap komen we uiteindelijk tot een optimaal resultaat.

 Feedback

Tijdens de bikefit licht ik steeds toe wat er veranderd wordt en waarom.

bottom of page